• ora 10:00
  Plecare din Sibiu
  Shortcode content. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque mollis ex eu blandit scelerisque.
 • ora 10:35
  Prima Oprire (Avrig)
  - Palatul Brukenthal- 20 lei/persoana ( 30 minute), ghidaj gratuit - 0726 234 417: de-a lungul istoriei sale de 250 de ani stabilimentul a trecut prin mâinile mai multor proprietari și a cunoscut mai multe orientări. Familia Brukenthal, diverse familii din zona, Prezbiteriul Comunității Evanghelice care a si deschis in 1908 un sanatoriu si un stabiliment termal. După anul 1948 așezământul a fost preluat de stat, care a menținut sanatoriul. Începând cu anul 1999 terenul intră în proprietatea fundației Samuel von Brukenthal, iar în anul 2005 a fost desființat sanatoriul. Astăzi, complexul este deschis vizitatorilor care vor să se bucure de atmosfera aparte la umbra Munților Carpați
  - Biserica Evanghelica Avrig- donatie (15 minute), ghidaj gratuit - 0743 765 412: În secolul XIII, coloniştii saşi ajunşi în zona Avrigului au construit pe locul actualei biserici evanghelice o bazilică romanică de dimensiuni mult mai mici. Prin secolul XV, în urma întregului proces de reconstrucţie şi fortificare a bisericilor din Transilvania, biserica de la Avrig a fost şi ea întărită cu ziduri de fortificaţie şi transformată în biserică sală. Datorită modificărilor aduse, biserica a păstrat diverse elemente în stiluri arhitecturale diferite: portal romanic, sculpturi gotice, elemente de interior baroc. În anul 1770, baronul Samuel von Brukenthal, ce tocmai îşi construia în vecinătatea bisericii noua reşedinţă de vară, a donat acesteia un ceas ce funcţionează şi azi.
  - Muzeul Avrig –1 leu/ persoan, tur (30 minute) + atelier tesatorie (30 minute), ghidaj gratuit-0748 120 970: Conceput ca un centru etnocultural, Muzeul cuprinde o expoziţie Gheorghe Lazăr, o colecţie de artă populară intitulată generic Maria Spiridon, una de sticlărie, o colecţie de icoane pe sticlă şi cercuri pentru deprinderea meşteşugurilor tradiţionale.
  - Castelul de Lut-Valea zanelor, taxa 5 lei: Este un proiect privat ce a plecat de la ideea de „casa naturala de poveste” si este construit din materiale naturale. Datorita arhitecturii deosebite ce te trimite cu gandul la cartile de povesti ce le citeao in copilarie, acesta atrage mii de turisti curiosi.
 • Shortcode title
  Shortcode subtitle
  Shortcode content. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque mollis ex eu blandit scelerisque.