Classics for Pleasure

Înființată în 2003, asociația Elite Art este club pentru UNESCO și reprezentat al rețelei Jeunesses Musicales International. De 20 de ani, Elite Art desfășoară evenimente de anvergură și înaltă calitate artistică în vederea promovării prin cultură a valorilor europene, așa cum sunt acestea definite în Tratatul de la Lisabona. Libertatea, democrația, egalitatea, drepturile umane, demnitatea umană și preemineța legii sunt ideile de bază care reprezintă fundația tuturor evenimentelor desfășurate.
De-a lungul timapului, asociația și-a îndreptat eforturile în direcția promovării tinerilor artiști la nivel național și european, prin implementarea unor programe ample de susținere. Evenimentele de muzică clasică marca Elite Art reprezintă un spațiu în care tinerii artiști își pot afirma talentul iar artiștii consacrați devin cunoscuți publicului larg, în special tinerilor.
Festivalul Classics for Pleasure este unul dintre cele mai importante evenimente anuale ale asociației, început în 2010 și continuat fără întrerupere până în prezent. Scopul principal al festivalului este acela de a promova muzica clasică în rândul publicului larg, fără a neglija nicio categorie de vârstă. De la concerte pentru copii la evenimente de anvergură internațională care au adus pe scena din Piața Mare artiști consacrați la nivel internațional, Classics for Pleasure propune de fiecare dată ceva nou.

Concret, festivalul își dorește:

  • Să promoveze România ca nucleu cultural european, prin concerte de muzică clasică ce respectă standardele internaționale de excelență în domeniu;
  • Să facă muzica clasică accesibilă pentru toată lumea;
  • Să ajute publicul să conștientizeze importanța patrimoniului muzical european.

 

Accesul la toate evenimentele festivalului a fost întotdeauna gratuit datorită sprijinului constant oferit de Primăria Municipiului Sibiu.