Alexandru Ilie este în prezent dirijor al Operei Comice pentru Copii din București și al Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”. A câștigat mai multe premii, cele mai recente fiind în anul 2018 când s-a clasat pe locul I la Concursul Național de Dirijat Ionel Perlea, Finalist la prima ediție a Concursului Internațional de Dirijat BMI și locul al III-lea la prestigiosul Concurs Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales. Pe plan extern, în anul 2016 a ajuns în semifinala Concursului Internațional de Dirijat “Felix Mendelssohn”.
AUGUST 13-15, 2020| SIBIU, ROMANIA
Classics for Pleasure
Artisti 2020
Solist vocal, chitarist, compozitor și textier, Ovidiu Anton și-a ales întotdeauna drumul așa cum a simțit, a dărâmat ziduri, și-a clădit prin muncă, talent, dăruire și demnitate o carieră incontestabilă, demonstrând astfel că este o voce rock exponențială a generației sale.
Ayona este un artist complet care niciodată nu s-a limitat la un singur gen de muzică, astfel că cei mai bine de 20 ani de muzică, dar și ambitusul vocal i-au permis și totodată i-au creat o viziune mai amplă asupra repertoriului, abordând o multitudine de stiluri și genuri muzicale cum ar fi: jazz, rock, pop, dar și folclor și muzica țigănească stilizate pe ritmuri moderne de rock, dubstep. În 2018 a fost semifinalistă la Selecția Națională Eurovision.
Daniel Vots este în prezent angajat al Orchestrei Naționale Radio și student al Universității Naționale de Muzică din București. Violistul Daniel Vots colaborează cu Orchestra Națională Radio, Filarmonica “Paul Constantinescu”, Filarmonica “George Enescu”, Orchestra Simfonică București, Symphactory Orchestra, Camerata Stradivarius. A colaborat cu artiști ca Zoli Toth, Directia 5, Grigore Leșe, Gheorghe Zamfir. Daniel Vots performează atât pe scene consacrate în ambianța muzicii elitiste, cât și pe scene improvizate sau estrade.
Cosmin Stanciu a făcut ”cunoștință” cu clarinetul încă din clasa a IV-a. Ca urmare a pasiunii pentru muzică, studiul saxofonului l-a început din inițiativă personală. A colaborat cu orchestre și instituții importante din țară, cum ar fi Orchestra Națională Radio, Filamornica George Enescu, Opera Națională București, Opera Comică pentru Copii, Orchestra Simfonică București, filarmonicile din Ploiești, Bacău și Râmnicu Vâlcea precum și cu importanți artiști de muzică ușoară din România. În prezent este colaborator al Big Band-ului Radio.
Dirijorul Gheorghe Costin este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România din anul 1984. A activat ca dirijor permanent al Filarmonicilor din Târgu-Mureş (1986-1988) şi Iaşi (1988-2001), iar din anul 2001 este dirijor la Filarmonica „Banatul” din Timişoara. Prestaţiile sale întotdeauna calitative, disponibilitatea repertorială deosebită, sensibilitatea de muzician devotat sunt atu-uri pe care Gheorghe Costin şi-a clădit o reputaţie solidă, fiind solicitat permanent la toate orchestrele din ţară şi marcând numeroase prezenţe internaţionale.
La 1 ianuarie 1949 a luat ființă Filarmonica de Stat Sibiu, instituție profesionistă de spectacole și concerte care de-a lungul celor peste 50 de ani de existență ca instituție de stat a prezentat mii de concerte simfonice și de muzică de operă, asimilând un vast repertoriu simfonic și liric. Nenumărate cronici din ziare și reviste românești și străine au elogiat nivelul muzical al concertelor orchestrei sibiene. Un mare număr de turnee au fost efectuate cu deosebit succes atât în țară, cât și în străinătate – în Franța, Germania, Italia, Austria, Spania, Rusia etc.
Pianista Mădălina Pașol provine dintr-o familie de muzicieni. La vârsta de opt ani, are loc primul său recital transmis în direct la radio, iar la vârsta de nouă ani a debutat cu Orchestra de Cameră Sinfonietta, la Ateneul Român. Colaborări importante au avut loc cu Filarmonica „George Enescu”, Lipatti Evenings, Kopavagur – Salurinn Concert Hall – Islanda, Festivalul PianoMarathon, Muzeul „George Enescu“, Lotte Lehmann Akademie Perleberg, Sonntangskonzert am Bode Museum Berlin, Institutul Cultural Român din Berlin.
În perioada studiilor urmate în ţară, apoi în Polonia la Academia de Muzică „Karol Lipinski” dirijorul Constantin Grigore a beneficiat de îndrumarea unor maeştri recunoscuţi ai dirijatului: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galati sau dirijorul polonez Marek Pijarowski. A susţinut concerte la pupitrul unor orchestre importante, atât din ţară cât şi de peste hotare. Este unul din membrii fondatori și dirijorul orchestrei de cameră “Camerata Regală”, cu care a susținut numeroase concerte în România și în străinătate.
Orchestra Philarmonia Elite a fost fondată în 2017 și este o orchestră privată, formată din cei mai buni instrumentiști din țară. Progresul înregistrat de această tânără orchestră a fost deosebit de rapid, dupa cum o atestă cantitatea și calitatea concertelor susținute. În doar 3 ani de activitate orchestra a susținut numeroase concerte la Ateneul Român și în orașe din România precum Alba Iulia și Sibiu. Cei trei ani au fost o perioadă deosebit de fructuoasă pentru această orchestră care respectă cele mai înalte standarde din domeniu.
Mihai Urzicana este câștigătorul Premiului I la Concursul Național de Interpretare Muzicală Mihail Jora 2017, Premiului I la Concursul Național Opera Start 2017, Premiului III și Premiului Special al Filarmonicii de Stat din Sibiu la Concursul Internațional Vox Artis Sibiu 2017, Premiului II și al Premiului Publicului la Concursul Internațional L’assoluta Virginia Zeani Gran Prix of Romania 2018. A colaborat cu Filarmonicile “Oltenia”, ”Mihail Jora”, ”Paul Constantinescu”, ”Serghei Lunchevici”, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica de Stat Tg. Mureș, Orchestra Camerata Regală.
Din 2002 este solist al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”. A participat la turnee cu Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” la Cairo și Alexandria (Egipt), cu Opereta Națională din Budapesta („Văduva veselă”) în Italia; de asemenea, la Opera din Odessa (Ucraina) și în Germania cu opera „La Rondine” de Puccini. În anul 2011, a obținut Premiul pentru Cea mai bună voce de musical și operetă la „Gala premiilor VIP pentru artele spectacolului musical” (2011) și Trofeul Sylvester Levay, premiu obținut la Concursul Internațional de Musical „Sylvester Levay” (Serbia).
Din anul 2009 Adrian Dumitru este colaborator permanent al Corului Filarmonicii George Enescu şi angajat al Corului Nihil Sine Deo.
Dintre premiile obţinute amintim: Premiul I la Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc, Braşov (2013), Premiul I la Concursul Internaţional de Canto Vox Artis, Sibiu (2013), Premiul I la Concursul Naţional Victor Giuleanu, Secţia Canto, Bucureşti (2014), Premiul I la China Internaţional Vocal Competition (CIVC), Ningbo (2014), Marele Premiu la Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclee, Brăila 2015.
A absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” la clasa de Canto, clasa Artei Florescu, în 1983, iar din 2005 devine Doctor în muzică. Din 1983 este solistă a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, subretă. Pe lângă concertele susținute cu aproape toate filarmonicele din țară și cu Orchestra Națională Radio, a apărut și ca solistă de operă. În 1994 preia conducerea corului de copii „Minisong”, înființează corul „Ministars”, are turnee în străinătate și ca solistă vocală și ca dirijor de cor.