2003 - 2017

Classics for Pleasure
Despre Proiect 

Inca de la infiintarea sa in 2003, Asociatia Elite Art Club UNESCO a desfasurat proiecte de anvergura si inalta calitate artistica in vederea promovarii valorilor culturale universale in tara si in strainatate. Asociatia si-a dirijat eforturile in directia promovarii tinerilor artisti prin organizarea unor ample proiecte culturale de recunoastere locala si nationala. Proiectele muzicale Elite Art Club UNESCO reprezinta un spatiu ce ofera tinerilor artisti posibilitatea de a-şi afirma talentul si o oportunitate de a aduce in atentia publicului artişti consacrati.

Festivalul Classics for Pleasure este unul dintre cele mai importante proiecte muzicale ale asociatiei; un proiect-eveniment de înaltă ținută artistică, conceput în conformitate cu tendințele europene in materie de spectacol, finalizat cu un concert Proms of Delight, realizat dupa modelul BBC Proms.

Avand in vedere importanta crescanda a proiectelor societăţii civile în dezvoltarea societăţii actuale, festivalul “Classics for pleasure” isi propune sa dezvolte in Romania un centru sustenabil profesional in domeniul artistic. Festivalul le ofera tinerilor talentati posibilitatea de a colabora cu personalitati de talie internationala din domeniu, cat si posibilitatea de a se face remarcati in fata publicului larg. Totodata, „Classics for Pleasure” indeplineste o nevoie stringenta a publicului de a avea acces la o oferta culturala de standarde profesionale inalte.

Obiectivul general alevenimentului il constituie dezvoltarea programelor culturale din Romania prin imbunatatirea dialogului cultural si contribuirea la intelegerea diversitatii culturale

Specific, Festivalul Classics for Pleasure isi doreste sa:

  • Promoveze Romania ca nucleu cultural profesionist in domeniul muzical la cele mai inalte standarde, competitiv cu programele culturale din intreaga lume, prin extinderea posibilitătilor de derulare a unor activităti variate din domeniul artistic si cultural.
  • Atragerea si consolidarea interesului public pentru cultura, in particular pentru muzica clasica
  • Constientizarea publicului larg cu privire la beneficiile muzicii clasice, in toata diversitatea ei

Editia de anul acesta a Festivalului „Classics for Pleasure” intitulata „Special Edition” va insemna punerea in scena a 7 spectacole muzicale inedite.

In cadrul proiectului va fi organizat si evenimentul „Suvenir de Sibiu” care presupune o expozitie de tablouri si de obiecte artistice despre Sibiu.

Proiectul este susținut de Asociaţia ELITE ART Club UNESCO şi este finanţat anul acesta, prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, în cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultura și artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

Acțiunea este cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Mulţumim partenerului principal al evenimentului – Bancpost. Mulţumim şi celorlalţi sponsori care au făcut festivalul mai frumos: Telekom România, Institutul Polonez din Bucureşti, Hotelul Hilton Sibiu, Class Shoe, cofetăria Simpa, grădiniţa Open Arms, Aqua Carpatica.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Magic FM, Sibiu 100%, Turnul Sfatului, Zile si Nopti Sibiu, Sensotv.ro, Orașul meu, Observatorul Cultural, Calendar Evenimente, ArtOut, BestMusic, WayMedia, BaBoom, Ceaşca de Cultură, Societatea Muzicală.